IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 

Partia de ski Rausor

ski rausorComplexul alpin de schi Râuşor se află în Masivul Retezat, între 1200m şi 1400m altitudine, la limita nordică a Parcului Naţional Retezat – primul parc naţional din România, constituit şi recunoscut din 1935. La Râuşor se ajunge pe drum complet asfaltat cu două benzi, bine întreţinut în toate anotimpurile, la o distanţă de 30km de oraşul Haţeg. Aici veţi găsi capacităţi de cazare şi masă pe tot parcursul anului. De asemenea, pârtia Râuşor dispune de schi bar şi un centru de închiriere echipament.

Pârtia de schi Râuşor – unica pârtie de schi din masivul Retezat este dotată cu două instalaţii de teleschi în lungime de 350m şi respectiv 450m, corespunzătoare unei lungimi de coborâre pe pârtie de aproximativ 1200m şi o diferenţă de nivel totală de 180m.

La cerere, se asigură contra cost monitor de schi, echipament de schi, ghid montan, săniuţe şi hărţi turistice. Săniuşul se poate practica lângă pârtia de schi. Amatorilor de drumeţii montane le recomandăm pregătirea lor prealabilă şi informarea de la cabanele din zonă asupra traseelor, iar pe timpul iernii să se facă doar drumeţii conduse de ghizi montani. Se pot vizita obiectivele turistice din zonă: Castelul Corvinilor, Biserica Densuş, Cetatea şi mănăstirea Colţ, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Rezervaţia de Zimbri Haţeg, Mănăstirea Prislop. La Râuşor îşi desfăşoară activitatea unul din cel mai bine organizate puncte Salvamont, care asigură atât protecţia schiorilor cât şi a celor care preferă alte sporturi montane. Lângă Cabana Salvamont este organizat unul din cele mai moderne fun park-uri din ţară: Retezat Adventure Park.


Coordonatele GPS: 45.4160, 22.8375