Suita Junior
Tripla 6
camera-tripla-3
Suita Junior

Preferata Familiei

Suita Junior

Suita Junior
Tripla 6
Camere Triple in mai multe culori
Camere impecabile
Tripla 6
Full 3
Eleganta si comfort
In toate camerele noastre
Full 3

Lacul Bucura şi Munţii Retezat

Lacul Bucura este cel mai mare lac glaciar, ca întindere, din România. Are o suprafaţă de 8,9 ha. Se află în Munţii Retezat, un adevărat paradis natural cu 84 de lacuri glaciare, vârfuri, cascade şi forme de relief spectaculoase.

Lacul Bucura se află la altitudinea de 2.040 metri, în căldarea Bucura, sub Vârful Peleaga, cel mai înalt din Munţii Retezat. Lacul Bucura îi impresionează pe turişti mai ales prin suprafaţa mare, dar şi prin culoarea de un albastru puternic. Totuşi, lacul nu este foarte adânc, adâncimea maximă a apei este de 15,5 metri, în dreptul intrării Izvorului Pelegii în lac. Bucura este alimentat de cinci izvoare principale.

Turiştilor le este recomandat să se îmbrace destul de gros, dacă au de gând să doarmă în cort, asta pentru că noaptea se înregistrează aproximativ şapte grade Celsius, vara, în zona Lacului Bucura. Cea mai importantă cale de acces spre Lacul Bucura este de pe şoseaua Haţeg – Caransebeş, prin Clopotiva – Gura Zlata se ajunge în Poiana Pelegii, cu maşina. Din acest loc, turiştii mai au de urcat pe munte aproximativ două ore până la lac.

Mai poţi vizita în zonă:  Lacul Zănoaga, Cascada Lolaia, Vârful Retezat, Vârful Peleaga, Vârful Păpuşa.

×