Suita Junior
Tripla 6
camera-tripla-3
Suita Junior

Preferata Familiei

Suita Junior

Suita Junior
Tripla 6
Camere Triple in mai multe culori
Camere impecabile
Tripla 6
Full 3
Eleganta si comfort
In toate camerele noastre
Full 3

Lacul de acumulare Cincis

Lacul de acumulare Cincis se gaseste in Muntii Poiana Rusca, la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara, intr-o zona de un pitoresc aparte care atrage mii de turisti an de an.

Localitatea Cincis dateaza inca din anii 1300 si a fost stramutata in 1962, cand autoritatile au creat in locul sau un lac de acumulare care a inghitit si biserica satului ( care dateaza din secolul al 15lea).

Cand nivelul apelor este scazut, se mai vad inca ruinele fostei biserici a satului Cincis. Numele satului se trage de la cele cinci persoane care au intemeiat satul, un bunic, fiul sau si cei trei nepoti care au luptat intr-o batalie la locul in care se afla acum Poiana Turcului.

Recunoscut ca zona de agrement cautata de turisti, mai ales pe perioada verii, Lacul Cincis ascunde insa si numeroase legende si povesti spuse de localnici cu patima, in caz ca veti intra in vorba cu ei. Misterios, acest lac de acumulare te cucereste iremediabil.

Ca zona de agrement, aici puteti sa faceti plaja si baie in apele lacului, dar si sa pescuiti. In plus, daca va cazati la pensiunile din jurul lacului, puteti afla o mica parte din legendele si superstitiile locale, toate legate de istoria veche a vechii localitati.

De la provenienta numelui satului, care se presupune ca vine de la primii cinci oameni (cinci insi) care si-au construit casele aici, pana la presupusul blestem al strabunilor, suparati ca le-au fost inundate locurile preferate, localnicii abia asteapta sa va incante sau infioare cu povestile locale.

×