Suita Junior
Tripla 6
camera-tripla-3
Suita Junior

Preferata Familiei

Suita Junior

Suita Junior
Tripla 6
Camere Triple in mai multe culori
Camere impecabile
Tripla 6
Full 3
Eleganta si comfort
In toate camerele noastre
Full 3

Capela Romanică Rotonda

Este singura rotundă din ţară, încă în picioare. Se estimează că a fost construită în secolul XI, fiind considerată astfel cea mai veche construcţie de cult din România.

Capela Romanica sau Rotonda din Geoagiu, este o raritate în cadrul arhitecturii romanice din Transilvania datorită planului circular și a materialelor de construcție folosite: cărămidă romană refolosită și foarte puțină piatră de râu. 

Aflată în localitatea Geoagiu, „Biserica Rotonda” Reformată Calvină este cea mai veche biserică de piatră din România, fiind construită în secolul al XI-lea. Se spune că această biserică rotundă și cu ziduri groase a fost construită de câțiva cruciați la sfârșitul Cruciadei a II-a. Mai mult decât atât, se pare că pe un clopot care se află în interior și care datează din acea perioadă se regăsesc aplicate câteva cruci și două chei papale.

 

Mica bisericuță, renovată acum câțiva ani, a fost construită din cărămidă romană refolosită și piatră de râu, precum și piatră ecarisată. În prezent, în bisericuța cu formă neobișnuită nu se mai țin slujbe, dar poate fi vizitată.

Tot în curtea unde se află Biserica Rotonda se mai află o altă biserică. Este vorba despre Biserica Reformată, construită la sfârșitul secolului al XVI-lea.

Mai poţi vizita în zonă: Grota Haiducilor, Peştera Prăbuşită(Cigmău), Peştera Mada( Mada).

×